Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Гадяцької ДПІ про «Встановлення безкоштовного ПРРО»

опубліковано 01 червня 2023 о 13:10

Днями у Гадяцькій  ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській  області було проведено практикум (тренінг) з підприємцями щодо встановлення програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі ­ ПРРО).  

Заступник начальника Гадяцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській  області Наталія Шевченко звернула увагу, що фізичні особи-підприємці при розрахунках зі споживачами можуть застосовувати ПРРО як альтернативу стаціонарним реєстраторам розрахункових операцій (РРО), дане програмне забезпечення може  встановлюватись на смартфон, комп’ютер, планшет та інші сучасні гаджети.  

Для реєстрації ПРРО і касирів в системі, потрібно подати форму 1-ПРРО та «Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО)».  

На практикумі фізичні особи-підприємці отримали рекомендації щодо процедури реєстрації ПРРО в електронному вигляді та отримали вичерпні відповіді на питання щодо застосування ПРРО у межах чинного законодавства.  

Гадяцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, тел.2-28-77