Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Чутівській ДПІ проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 31 травня 2023 о 13:12

Нещодавно у Чутівській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Реєстрація та застосування РРО/ПРРО». 

На запитання платників податків відповідала головний державний інспектор відділу обліку платників та об'єктів оподаткування  Ольга Дробина.

Під час «гарячої лінії» фахівцем було зазначено, що застосування РРО або ПРРО при здійсненні розрахункових операцій є обов’язковим для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку 2 – 4 групи. Реєстратори розрахункових операцій не є обов’язковими для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на І групі спрощеної системи оподаткування, або ж якщо вони здійснюють роздрібну торгівлю на території сіл у визначених законодавством випадках, проте у такому випадку при здійсненні розрахункових операцій слід застосовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій. 

Окрім того, було пояснено, що РРО можна не використовувати у разі сплати покупцем коштів виключно на поточний рахунок фізичної особи - підприємця, крім карткового, оскільки така операція не є розрахунковою. Тобто у разі, коли продавець надає покупцю повні банківські реквізити для здійснення оплати — поточний рахунок у форматі IBAN. 

При розрахунках в інший спосіб — готівкою, платіжною карткою тощо - застосування РРО/ПРРО є обов’язковим.

Протягом сеансу телефонного зв`язку «гаряча лінія» усі платники податків отримали вичерпні відповіді на свої запитання в межах чинного законодавства.

Чутівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області