Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Козельщинській ДПІ платникам податків професійно роз’яснюють питання застосування податкового законодавство

опубліковано 22 травня 2023 о 13:15

Днями у Козельщинській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області проведено робочу зустріч із платниками податків щодо роз’яснення питань застосування податкового законодавства.

На зустрічі з платниками начальник Козельщинської ДПІ Тетяна Вітер розповіла присутнім про обов’язкове застосування РРО чи ПРРО під час здійснення торгівлі чи наданні послуг за готівкові кошти, про порядок подання декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки.

Також мова йшла про податкові електронні сервіси ДПС України, зокрема «Електронний кабінет». За словами посадовиці, через приватну частину «Електронного кабінету» громадяни можуть подати декларацію про майновий стан і доходи, отримати довідку про доходи, переглянути розрахунки з бюджетом, зареєструвати програмний РРО та отримати податкове повідомлення-рішення про сплату майнових податків.

Крім того, фахівець повідомила, що з 1 квітня 2023 року діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення. При цьому зауважила, що для всіх платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 1 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу». 

Наостанок, посадовець звернула увагу працедавців на дотримання ними вимог трудового законодавства, зокрема укладення договорів з найманими працівниками та виплати їм заробітної плати не менше мінімально встановленого законодавством рівня.

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області