Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надання адміністративних послуг Диканською ДПІ

опубліковано 21 березня 2023 о 13:20

Одним з пріоритетних напрямків роботи Диканської ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області є створення сприятливих умов для платників податків з метою надання якісних адміністративних, консультативних, інформаційних послуг.

За період з 01 по 17 березня 2023 року Диканської ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області надано 232 адміністративні послуги. Найбільшим попитом користується адміністративна послуга з видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Впродовж 17 днів  березня  2023 року видано 74 картки платників податків та внесення змін до реєстраційного номера облікової картки платника податків Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Видано відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків у кількості - 114 довідок.

Також найбільш вагомими є адміністративні послуги по опрацюванню документів платників єдиного податку. Так за період з 01.03.2023 по 17.03.2023 року опрацьовано 24 заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (з них 7 платникам Голопристанського району Херсонської області) та видано 12 витягів з реєстру платників єдиного податку (з них  1 платнику Голопристанського району Херсонської області).

Зареєстровано 3 реєстратора розрахункових операцій, 2 книги обліку розрахункових операцій , 2 розрахункові книжки та опрацьовано 8 заяв на скасування РРО.

Також начальником Диканської ДПІ було проведено 2 робочі зустрічі з керівництвом, керівниками структурних підрозділів та депутатським корпусом територіальної громади Диканської селищної  ради (13 березня 2023 та 17.03.2023) по питанням  кампанії декларування громадянами доходів протягом 2022 року, подачі звітності в електронному вигляді та роз’яснення визначення мінімального податкового зобов’язання фізичним особам, які не зареєстровані як фізичні особи –підприємці.

Диканською ДПІ постійно надаються рекомендації з питань використання сервісу ДПС «Електронний кабінет платника». Надається практична допомога щодо подання звітності в електронному вигляді через Електронний кабінет та інші можливості при його використанні.

Нагадуємо, що перелік адміністративних послуг, які надаються Центрами обслуговування платників можна переглянути на офіційному порталі Головного управління ДПС у Полтавській області за посиланням http://poltava.tax.gov.ua.

Звертаємо увагу громадян, що отримати якісні адміністративні послуги можливо в онлайн-режимі, використовуючи сервіс «Електронний кабінет платника».

Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.

Диканська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області