Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Горішньоплавнівській ДПІ відбувся сеанс «Гарячої лінії» триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році

опубліковано 20 березня 2023 о 13:15

Фахівцями ДПІ нещодавно було проведено «Гарячу лінію» з питань  декларування доходів громадян, отриманих  у 2022 році. На питання платників відповідала начальник ДПІ Юлія Фесенко. Зокрема, під час спілкування було наголошено, що декларування триватиме до 1 травня 2023 року. 

Платники запитували  щодо термінів подання декларації про майновий стан і доходи (далі- Декларації), основні складові декларації, терміни сплати та повернення ПДФО.

У відповіді зазначено, що фізична особа зобов'язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов'язання, визначену в поданій нею податковій декларації. 

Сума, що має бути повернута платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

Податкова декларація є уніфікованою та єдиною для всіх випадків її подання; 

розрахунки окремих видів доходів (витрат), загального мінімального податкового зобов'язання мають міститися в додатках до податкової декларації, що заповнюються виключно платниками податку за наявності таких доходів (витрат) або необхідності розрахунку такого загального мінімального податкового зобов'язання;

податкова декларація та додатки до неї мають ідентифікувати платника податку та містити інформацію, необхідну для визначення суми його податкових зобов'язань або суми податку, що підлягає поверненню у разі використання платником податку права на податкову знижку. 

Наголошуємо, що в Горішньоплавнівській ДПІ створено напрямок «Гаряча лінія» щодо декларування доходів громадян, отриманих  у 2022 році за телефоном (05348) 4-42-04, наступний сеанс «Гарячої лінії» відбудеться 17.03.2023 року з 9.00 до 12.00.

Відповіді на запитання та роз’яснення також можливо отримати звернувшись до ЦОП Горішньоплавнівської ДПІ за адресою: м.Горішні Плавні, вул. Миру, б.24 з понеділка по четвер з 8.00 до 17.15, в п’ятницю до 16.00, обідня перерва з 12.00 до 13.00.

Дізнатись більше про декларування, можливо ознайомившись з матеріалами на офіційному сайті ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/ та https://tax.gov.ua/others/deklaruvannya-gromadyan.

Горішньоплавнівська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області