Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Горішньоплавнівська ДПІ провела зустріч з платниками та розповіла про зручність користування ЕКПП

опубліковано 20 березня 2023 о 13:00

Про подачу декларації про майновий стан і доходи через Електронний кабінет розповіли на зустрічі з платниками податків податківці Горішньоплавнівської ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, що відбулася 13.03.2023.

Одним із пріоритетних напрямів роботи ДПС в умовах воєнного стану залишається розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників та забезпечення електронної взаємодії з органами ДПС.

Державна податкова служба продовжує цифровізацію та розвиток сучасних електронних сервісів для платників податків. Податкова активно працює над трансформацією та спрощенням процедур адміністрування податків, автоматизації процесів обліку та контролю, що дозволяє просто і комфортно отримувати електронні послуги, легко і зручно сплачувати податки.

Як зазначили податківці, подання звітності в електронному вигляді – просто і зручно, адже для цього потрібно мати лише електронний ключ. Далі, зайшовши в приватну частину Електронного кабінету, платник податків заповнює декларацію, у разі необхідності  додає скановані копії потрібних документів, та надсилає документ до податкового органу. У разі успішного надсилання платник отримає підтвердження у вигляді квитанції.

Водночас платникам наголошено, що за допомогою Електронного кабінету можна не лише надіслати податкову звітність, а й сплатити податки, переглянути інформацію про розрахунки з бюджетом, надати запити на отримання довідки про відсутність заборгованості чи інших даних, отримати інформацію із загальнодоступних реєстрів. Крім цього платників повідомили, що з минулого року через Електронний кабінет громадяни отримують податкові повідомлення-рішення на сплату податку на нерухомість та земельного податку.

Платникам розповіли про нові форми податкової звітності та продемонстрували на практиці, як саме проходить процес подання декларації, за допомогою яких програм формується, підписуються та відправляється податкова звітність.

Відповіді на запитання та роз’яснення можливо отримати звернувшись до ЦОП Горішньоплавнівської ДПІ за адресою: м.Горішні Плавні, вул. Миру, б.24 з понеділка по четвер з 8.00 до 17.15, в п’ятницю до 16.00, обідня перерва з 12.00 до 13.00.

Дізнатись більше про декларування, можливо ознайомившись з матеріалами на офіційному сайті ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/ та https://tax.gov.ua/others/deklaruvannya-gromadyan.

Горішньоплавнівська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області