Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки діяльності Центру обслуговування платників Козельщинської ДПІ

опубліковано 17 березня 2023 о 13:28

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг. За січень - лютий 2023 року Центр обслуговування платників Козельщинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області відвідало 528  платників  податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян.
З початку поточного року Центром обслуговування платників Козельщинської ДПІ надано 307 адміністративних послуг, з яких 9 послуг платникам інших регіонів.
Серед них найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. Цією послугою скористались 159 громадян, в тому числі  8 громадян з інших регіонів. Надано 105 послуг з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, з них одному громадянину іншого регіону.  

Протягом січня - лютого 2023 року фахівці Центру обслуговування платників Козельщинської ДПІ зареєстрували 4 платники єдиного податку, видали 15 витягів з реєстру платників  єдиного податку, зареєстрували один реєстратор розрахункових операцій, 2 книги обліку розрахункових операцій та 13 розрахункових книжок. 
Одній фізичній особі підтверджено статус податкового резидента України.

Окрім, адміністративних послуг в ДПІ надаються консультативні та інформаційні послуги щодо діючої системи оподаткування, кампанії декларування доходів громадян отриманих за 2022 рік, застосування права на податкову знижку, роз’яснень та проведення звірки про сплату майнових податків, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС.

З початку року до Козельщинської ДПІ подано платниками 2428 податкових звіти, в тому числі в електронному вигляді 2424, що складає 99,84 відсотка.

В Центрі обслуговування платників також видавались довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймалась вхідна кореспонденція, проводилася робота по взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, надавалися реквізити на сплату податків та зборів.

Крім того,  платники мають доступ до мережі Інтернет, що дає їм змогу формувати та передавати звітність в електронному вигляді в режимі онлайн за допомогою Електронного кабінету платника: http://cabinet.tax.gov.ua. Працівники ДПІ надають інформаційну та практичну допомогу платникам щодо основ користування електронним цифровим підписом, подання звітності засобами електронного зв’язку, використання  електронних сервісів ДПС України.

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області