Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заяву про включення до Реєстру волонтерів антитерористичної операції можна подати в електронній формі.

опубліковано 17 березня 2023 о 13:10

Новосанжарська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, що для включення до реєстру волонтерів антитерористичної операції, благодійник – фізична особа подає до контролюючого органу у паперовій або електронній формі заяву за формою № 1-РВ із зазначенням реквізитів рахунків, відкритих у банках на ім’я такого волонтера, що призначені для здійснення благодійної діяльності. Така заява може бути подана у електронній формі через Електронний кабінет. Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які мають електронний цифровий підпис, отриманий у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. 

Для формування заяви після ідентифікації та входу в приватну частину ЕК необхідно пройти за маршрутом «Додатково / Ведення звітності /Створити» та обрати форму з кодом f1308301. Після заповнення заяви здійснити перевірку, зберегти, підписати і відправити. 

Нагадаємо, відповідно до Закону України від 16 листопада 2022 року № 2757-ІХ спрощено процедуру включення фізичних осіб - благодійників до Реєстр волонтерів АТО та/або здійснення заходів із забезпечення НБО, а саме: 

скасовано положення щодо обов’язкового подання фізичною особою - благодійником разом із заявою про включення до Реєстру волонтерів АТО та/або здійснення заходів із забезпечення НБО копії документа про реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний податковий орган і мають відмітку у паспорті) та довідки з банку щодо відкриття на ім’я такого волонтера рахунку, призначеного для здійснення благодійної діяльності; 

створено правові підстави для подання заяви в електронній формі у тому числі засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг. 

Реквізити рахунків, відкритих у банках на ім’я такого волонтера, що призначені для здійснення благодійної діяльності, та реєстраційного номера облікової картки платника податків/серії (за наявності) та номера паспорта, зазначаються безпосередньо у заяві.

Новосанжарська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області