Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація платником єдиного податку при наявності податкового боргу

опубліковано 13 лютого 2023 о 13:32

На гарячу лінію ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, створену для надання відповідей платникам з питань податкового законодавства, звернувся платник із запитанням щодо реєстрації платником єдиного податку при наявності податкового боргу.

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області наголошує, що відповідно до пп. 291.5.8. п. 291.5. ст. 291 Податкового кодексу України від 02.10.2010 року № 2755 - VI (зі змінами та доповненнями), не можуть бути платниками єдиного податку першої – третьої груп: «платники податків, які на день подання заяви про реєстрацію платником єдиного податку мають податковий борг, крім безнадійного податкового боргу, що виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс - мажорних обставин)».

За умови погашення податкового боргу платник податків може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності з першого числа місяця наступного календарного кварталу шляхом подання заяви до ДПІ у м. Полтаві не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. 

Отже, громадянину який після державної реєстрації планує зареєструватися платником єдиного податку необхідно переконатися у відсутності заборгованості з податків та зборів, несплачених штрафів та пені.

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 593030, 633231