Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги надані ДПІ у м. Полтаві за січень 2023 року

опубліковано 03 лютого 2023 о 13:47

Основними завданнями ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області (далі – ДПІ) є здійснення сервісного обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.

За січень 2023 року Центр обслуговування платників (далі – ЦОП) відвідало 4157 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян (згідно даних електронної черги). Крім обслуговування платників міста Полтави, ДПІ здійснює обслуговування платників податків Херсонського району ГУ ДПС у Херсонській області (згідно з закріпленням за територією обслуговування) та платників інших регіонів.

За даний період податківцями опрацьовано 1490 звернень щодо надання адміністративних послуг.

Найбільш запитуваними є питання з надання допомоги платникам податків щодо роботи з електронними сервісами ДПС, подання звітності та  питання з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. За січень 2023 року дану послугу отримали 776 фізичних осіб. Надано 105 послуг з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.  

За січень місяць поточного року прийнято та опрацьовано 40319 документів податкової та іншої звітності з додатками в паперовому вигляді та засобами комунікаційного зв’язку: юридичними особами подано 17232 документи, з яких 17162 – засобами Е-mail, 70 – в паперовому вигляді; фізичними особами подано 23087 документів, де 22868 – засобами Е-mail, 219 – в паперовому вигляді.

За звітний період зареєстровано 336 платників єдиного податку, надано 605 витягів з реєстру платників єдиного податку та 40 витягів з реєстру платників податку на додану вартість, видано 10 довідок про доходи фізичних осіб – підприємців, зареєстровано 214 книг обліку розрахункових операцій, 68 розрахункових книг та 61 реєстратор розрахункових операцій. 

Опрацьовано 49 звернень від фізичних осіб щодо підтвердження статусу податкового резидента України.

Окрім надання адміністративних послуг в ЦОП платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді, щодо нарахованих та сплачених до бюджету податків і зборів, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС. 

В залах ЦОП до послуг платників облаштовано 4 «Робочих місця платника» (зона Wi-Fi). Маючи електронний цифровий підпис, платники можуть формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв. 

Спеціалісти ДПІ щодня надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи сервісу «Електронний кабінет платника» та інших сервісів.

Кваліфікований електронний підпис кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

З питань безкоштовного отримання ключа електронного цифрового підпису платники мають можливість звернутися до Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (ca.tax.gov.ua), що знаходиться в приміщенні ЦОП ДПІ у м. Полтаві за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 155, телефон (0532) 59-41-05.

З метою належної організації роботи по забезпеченню сприятливих умов для надання адміністративних послуг платникам, підтримання іміджу податкової служби в цілому та з метою запобігання і недопущення соціального напруження створено  напрямки «Гарячих ліній» для надання послуг ФОП, з питань РРО, податкового законодавства, одноразового (спеціального) добровільного декларування декларування.

Звертаємо увагу, що Законом України від 15.08.2022 р. №2516-IX кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування продовжено до 01 березня 2023 року!

Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані станом на 01.01.2021 належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Таке декларування доходів є правом, а не обовʼязком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані. 

Більше про одноразове декларування громадяни мають можливість дізнатися, ознайомившись з матеріалами на офіційному сайті ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 594505, 593030