Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підвищення податкової культури та рівня обізнаності молодого покоління – це робота на перспективу

опубліковано 24 січня 2023 о 08:15

22 січня ми відзначаємо день Соборності України. Ми чітко усвідомлюємо, що маємо бути сильними і незламними, підтримувати одне одного, долати разом випробування.  І зараз ми, як ніколи, об’єднанні у своїх вчинках, думках і мріях.  

Протягом 2022 року фахівцями Хорольської ДПІ організовано навчальні тренінги і роз’яснювальна робота з питань подання звітності  в електронному вигляді та роботи податкових сервісів.  В той час коли платники податків отримують знання в роботі електронних сервісів їх діти не нудьгували, а на папері закарбовували свої мрії і розуміння ролі, вагомості та місце податків у житті держави.   Роботи спочатку сформували у слайд  дитячих робіт, але їх настільки багато, що працівниками Хорольської ДПІ  оформлено куточок, де проходять навчальні тренінги по роботі з податковими сервісами.  Мотивація у роботі це мрії наших дітей.

Майбутнім платникам податків зі шкільної лави необхідно усвідомлювати, що податки відіграють важливе соціальне значення, тому їх сплата є почесним обов’язком кожного громадянина. Формування у молодих людей розуміння ролі, вагомості та місця податків у житті держави і суспільства, усвідомлення того, що своєчасна сплата податків забезпечує соціальний захист громадян правової культури), удосконалення знань і розуміння податкових наслідків господарської діяльності (складова економічної культури);

2) усвідомлення громадянами всієї важливості для держави сплати податків, оцінювання соціальної корисності податкового законодавства і формування власного ставлення до податкової політики, діяльності податкових органів як представників держави;

3) уміння користуватися правовим інструментарієм у практичній діяльності, своєчасне представлення податкової звітності (складова фінансової культури), а також дотримання етичних норм у спілкуванні з працівниками контролюючих органів.

«Підвищення рівня обізнаності молодого покоління – це робота на перспективу і тому діяльність у цьому напрямку податкова служба продовжує і надалі, адже від виховання сьогоднішньої молоді залежить економічне і соціальне становище нашої країни і кожного її громадянина у майбутньому».

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Додаткову інформацію можна отримати: за телефоном ІДД ДПС України 0 800 501 007

на офіційному вебпорталі ДПС України (www.tax.gov.ua),

на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області (www.poltava. tax.gov. ua),

Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук:

Державна податкова служба України https://www.facebook.com/TaxUkraine

та ДПС у Полтавській області https://www.facebook.com/tax.poltava/

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua

Хорольська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, телефон/05362/333-01