Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

День Соборності України

опубліковано 22 січня 2023 о 10:00

22 січня 1919 року увійшло до національного календаря, як величне державне свято. Це свято відзначається щорічно, у день проголошення в 1919 році Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Урочистий Акт єднання став символом віковічного прагнення нашого народу жити у єдиній соборній незалежній державі.

Консолідуючим фактором соборності в Україні виступають незламність українського народу, єдність її представників з різних регіонів та  міжнаціональна злагода і мир.

Лише в єдності дій та соборності душ ми можемо перетворити нашу країну в могутню державу, де кожен громадянин почуватиметься впевнено та захищено, якою будуть пишатися наші нащадки.

Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки – це не тільки суспільна потреба, а й наш моральний обов’язок: берегти світлу пам’ять незліченних жертв, принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності. Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю численних незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Зараз, під час війни, ми всі об’єдналися і боронимо те, що складає наше життя. Спільно захищаємо український народ, українську землю, українську мову, нашу свободу та гідність, наше право на життя.

Ми незламні, бо захищаємо свою землю.  Правда за нами, бо ми не бажаємо чужого. «Сам я вільний і ніколи не зламав чужої волі», - сказала колись Леся Українка. Українці вистоять. Україна переможе. Сила українського народу -  у свободі. Ми вільний народ і залишимося такими назавжди! 

 

Щиро дякуємо відважним воїнам, які боронять Україну від російського агресора!

 

Зі святом нас, українці! З Днем Соборності України!

Слава Україні!

Слава Збройним Силам України!

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 593030, 594505