Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Користування сервісом «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (ЗІР), розміщеним на офіційному вебпорталі ДПС (ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області)

опубліковано 27 квітня 2022 о 14:53

До уваги платників податків! В умовах воєнного стану для оперативного отримання інформації ви можете скористатися інформаційним сервісом ДПС - «Загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом» (ЗІР)!    

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, що скористатись Базою знань можливо у вільному доступі через вебпортал ДПС https://tax.gov.ua. (вкладка «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» на головній сторінці) або безпосередньо через пошукову систему в інтернет-мережі на сайті «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» чи за посиланням https://zir.tax.gov.ua.

ЗІР створено у рамках Електронного Уряду з урахуванням тенденцій розвитку інформаційних технологій у сфері побудови веб-ресурсу та розглядається як інтегрований ресурс в інформаційне середовище органів ДПС. ЗІР наповнюється інформацією, яка містить загальну позицію ДПС із застосуванням норм податкового законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС, без врахування особливостей конкретного платника податків та специфіки конкретних ситуацій.

У розділах ЗІР: «Запитання – відповіді з Бази знань», «Нормативні та інформаційні документи» інформація систематизована за напрямами:

Оподаткування;

Єдиний внесок;

Електронні довірчі послуги.

Для пошуку рекомендується використовувати слова, які з найбільшою ймовірністю можуть бути в запитанні чи документі у будь-якій послідовності, чи їх частини (не менше трьох знаків) з врахуванням термінології, яка використовується в нормативно-правових актах.

Для користувачів ресурсу у розділі «Актуальні запитання» реалізована можливість перегляду 10-ти найактуальніших запитань, з яких платники податків найчастіше звертались до Контакт-центру за попередній день. 

ІДД ДПС у розділі «Останні зміни в законодавстві» інформує платників податків про зміни в законодавстві з питань оподаткування, єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС. Також пропонує отримувати повідомлення про зміни в законодавстві на електронну пошту безкоштовно. Для цього необхідно направити електронний лист на електронну адресу idd@tax.gov.ua з обов’язковим зазначенням в полі ТЕМА: 6011.

З метою можливості безкоштовного отримання на власні електронні скриньки інформації про останні зміни в законодавстві платникам податків необхідно зареєструватись.

Реєстрація здійснюється через розділ ЗІР «Останні зміни в законодавстві» шляхом заповнення «Форми зворотнього зв’язку» https://m.zir.tax.gov.ua/main/index/about

Крім того, ДПС, орієнтуючись на сучасні технології, постійно вдосконалює сервіси, за допомогою яких надаються інформаційно-довідкові послуги фізичним та юридичним особам, у зв’язку із чим пропонує Вам безкоштовно завантажити мобільні додатки ЗІР на базі Android та iOS: http://m.zir.tax.gov.ua/.

При цьому основна версія ЗІР (комп’ютерна) та її мобільні додатки мають ідентичну кількість розділів та принципи їх функціонування для пошуку інформації. З детальною інформацією щодо роботи ЗІР та його мобільних додатків можна ознайомитись в розділі «Інструкція» ЗІР.

Не витрачайте час на телефонні розмови та очікування вільного працівника Контакт-центру – переходьте до онлайн спілкування, використовуючи чат безпосередньо у ЗІР або у месенджерах Viber/Telegram для отримання інформаційно-довідкових послуг з питань оподаткування, єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС.

Для переходу до чату «Контакт-центр Податкової» у Telegram або у Viber скористайтесь відповідними кнопками на головній сторінці ЗІР https://zir.tax.gov.ua/).

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області 593030, 594505