Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування можна подати онлайн через Електронний кабінет (ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області)

опубліковано 21 квітня 2022 о 09:22

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області повідомляє, що суб’єкти господарювання, які приймуть рішення про перехід на ставку 2 відсотки доходу, мають можливість подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування онлайн через Електронний кабінет.

Електронний сервіс ДПС Електронний кабінет передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Для подання онлайн заяви про застосування спрощеної системи оподаткування в електронному вигляді, платнику лише необхідно отримати кваліфікований електронний підпис у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України або в іншого надавача електронних довірчих послуг.

 З питань отримання ключа електронного цифрового підпису в м. Полтаві платники мають можливість звернутися до Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (https://acskidd.gov.ua/), що знаходиться в приміщенні ЦОП ДПІ у м. Полтаві за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 155.   

 Звертаємо увагу,  що в Центрі обслуговування платників ДПІ у м.Полтаві (вул. Європейська,155) облаштовані робочі місця з доступом до мережі Інтернет з встановленими безкоштовними програмними забезпеченнями для формування звітності в електронному вигляді та покроковими інструкціями щодо роботи в даних програмах. Кожен бажаючий має можливість скористатись даною послугою. Щоденно спеціалісти ДПІ надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи в Електронному кабінеті платника.

Електронні сервіси ДПС та Електронний кабінет працюють, але з певними обмеженнями, що зумовлено необхідністю захисту прав платників. Про особливості роботи електронних сервісів можна дізнатись за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/576184.html.

Прийом відвідувачів в ЦОП ДПІ у м. Полтаві здійснюється з понеділка по четвер з 08 год. 00 хв. до 17 год. 15 хв., в п’ятницю з  08 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв. (обідня перерва з 12 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.).

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел.594505, 593030