Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Останній день сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з доходу фізичних осіб – підприємців за І квартал 2022 року (ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області)

опубліковано 15 квітня 2022 о 10:31

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, що 19 квітня 2022 року (вівторок) останній день сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з доходу фізичних осіб – підприємців за І квартал 2022 року.

Наголошуємо, що бюджетні рахунки з 12 січня 2022 року НЕ ЗМІНЮВАЛИСЯ. Актуальні рахунки можна знайти у розділі РАХУНКИ ДЛЯ СПЛАТИ ПЛАТЕЖІВ за посиланням: https://poltava.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/

Сплата єдиного соціального внеску (ЄСВ) до Пенсійного фонду дозволить своєчасно виплачувати пенсії та інші соціальні виплати в умовах воєнного стану.

У період дії воєнного стану законодавством надана можливість не сплачувати ЄСВ, що є лише правом платника, а не звільненням його від нарахування внеску.

У разі прийняття підприємцем рішення про несплату ЄСВ, страховий стаж для призначення пенсії йому нараховуватися не буде.

Однак у цей скрутний для країни час з метою забезпечення бюджетної стабільності та фінансування заходів із життєдіяльності Полтавської територіальної громади, ДПІ у м. Полтаві рекомендує усім платникам, які мають можливість здійснювати діяльність, своєчасно перераховувати податки до бюджетів усіх рівнів.

Дякуємо підприємцям Полтавщини, які знайшли сили та можливість продовжити господарську діяльність і свідомо сплачують податки, підтримуючи фінансову безпеку держави!

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, 593030, 594505