Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Гадяцькій ДПІ продовжуються зустрічі з головами ОТГ

опубліковано 21 січня 2022 о 09:11

Днями в Гадяцькій       ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області відбулася зустріч начальника  Гадяцької ДПІ Миколи Рудька з головою Лютенської ОТГ Володимиром Омельченком та заступником голови  Великобудищанської ОТГ Ігорем Близнюком. Під час зустрічі вирішено ряд проблемних питань та акцентовано увагу на  податкове законодавство.

 Щодо податкової амністії - до відому присутніх було доведено, що з  1 вересня 2021 року громадяни  України мають право задекларувати активи, з яких не були  сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону України про проведення одноразового добровільного декларування від 15 червня 2021 року № 1539-IX.

Про новації у сфері фіскалізації розрахункових операцій, а саме реалізація товарів на території села звільнена від обовʼязкового використання РРО. Це передбачено змінами, прийнятими Кабінетом Міністрів України до Постанови «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»» від 23 серпня 2000 року № 1336.

Про набрання чинності наказу Міністерства фінансів України від 03.09.2021 №496 «Про затвердження Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку», який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 2 листопада 2021 року за №1411/37033 (далі – Порядок №496) та про покрокову відеоінструкцію щодо ведення обліку товарних запасів для ФОП.

Переваги використання «Електронного кабінету».

 

 

Гадяцька ДПІ ГУ ДПС у                                                                                                                Полтавській області