Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кременчуцькі податківці закликають платників податків обирати електронний формат спілкування з податковими органами

опубліковано 14 січня 2022 о 13:19

Кременчуцька ДПІ Головного управління ДПС  у Полтавській області нагадує, що за допомогою Електронного кабінету платники податків мають можливість реалізовувати низку власних прав та обов’язків, що визначені Податковим кодексом та іншими законами.

Так, за допомогою сервісу, в режимі онлайн, можливо заповнити та надіслати податкову звітність, не відвідуючи контролюючий орган.

Подання податкової звітності в електронному вигляді має багато суттєвих переваг для представників бізнесу. Звітність, сформовану за допомогою спеціальних програм, можна передати в електронному вигляді до податкової служби всього за декілька хвилин.

Таким чином, платники економлять свій час, кошти на придбання бланків звітних документів, отримують гарантію автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків.

Для надання практичної допомоги щодо заповнення та подання звітності в електронній формі за допомогою режиму «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua), у Центрі обслуговування платників Кременчуцької ДПІ відведено та обладнано спеціальне робоче місце, оснащене мережею Інтернет.

Крім того, за допомогою Електронного кабінету платник податків може переглядати інформацію, яка збирається, використовується та формується контролюючими органами.

Платник податків в меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету має доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів. Меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету надає можливість фізичним особам після ідентифікації за допомогою платіжної системи сплатити податки, збори, платежі за допомогою платіжної карти.

Кременчуцька ДПІ

    ГУ ДПС у Полтавській області