Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування триває до 01 березня 2023 року

опубліковано 21 лютого 2023 о 13:00

ДПІ у м. Полтаві нагадує, що через 7 днів закінчується кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Декларацію можна подати у будь-який зручний час через Електронний кабінет платника податків (https://cabinet.tax.gov.ua/). Зі всією інформацію щодо одноразового добровільного декларування можна ознайомитися на вебпорталі Державної податкової служби України за посиланням:  https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

Подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації не є окремим спеціальним порядком офіційного визнання або підтвердження державою фактів виникнення, переходу або припинення прав на активи, щодо яких подається така одноразова (спеціальна) добровільна декларація. 

Нагадуємо позитиви запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб:

- Одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це право на цивілізовану легалізацію активів, які були приховані від оподаткування. 

- Держава дає можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Це можуть зробити, наприклад, ті, хто отримував зарплату у конверті, працював без оформлення трудових відносин тощо.

- Громадяни можуть задекларувати свої активи, з яких не були сплачені податки, за ставками 5 % (загальна ставка), 9 % (для закордонних активів), 2,5 % (для активів у вигляді ОВДП) та крім того, можуть обрати альтернативні ставки 6 %, 11,5 %, 3 % відповідно, з можливістю сплати податкового зобов’язання трьома рівними частинами.

- Подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації  є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування активів, з яких не були сплачені податки.

- Сплачений одноразовий збір у рамках податкової амністії йде до державного бюджету, з якого фінансується обороноздатність України.

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 59-30-30, 59-45-05