Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Лохвицькій ДПІ проведено «гарячу лінію» для платників з актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 28 серпня 2024 о 14:06

Нещодавно в  Лохвицькій  ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області  відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань податкового законодавства. На запитання платників податків відповідав  начальник ДПІ Володимир Головня.

Під час спілкування з платниками детально обговорили основні моменти реєстрації та використання РРО/ПРРО, зокрема, щодо порядку завантаження безкоштовного програмного забезпечення ПРРО.

Посадовець поінформував додзвонювачів, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2022 №894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані ними товари (надані послуги)», з 01 січня 2024 року торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах із чисельністю населення понад 5 тис. осіб, повинні застосовувати РОS-термінали.

Спілкуючись з платниками, податківець повідомив про терміни сплати бюджетних платежів, про обов’язковість погашення податкового боргу, а також нагадав як заповнювати реквізити «Призначення платежу» та «Отримувач» платіжної інструкції на сплату податків та зборів. Фахівець навів приклади заповнення обов’язкових полів  щодо сплати єдиного податку платниками першої-третьої груп, ЄСВ та інших податків і зборів.

Багато питань було й щодо права на нарахування податкової знижки, щодо суми коштів, сплачених за навчання. Багато запитань стосувалося оподаткування благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також податкової знижки для ВПО. 

Крім того, Володимир Головня нагадав додзвонювачам, що є можливість скористатися Електронним кабінетом платника або мобільним застосунком «Моя податкова». При цьому наголосив, що для роботи з цими сервісами необхідно мати електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу. 

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.    

Лохвицька ДПІ ГУ  ДПС у Полтавській області