Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протокол № 1 Засідання Ініціативної групи з формування складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області

опубліковано 03 березня 2020 о 14:40

Протокол № 1

Засідання Ініціативної групи з формування складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області

Дата та час проведення: 27 лютого 2020 року, о 15 год. 00 хв.

Місце проведення: м. Полтава, вул. Європейська 4, зала засідань ( 5 поверх). 

Присутні:    Литвиненко Володимир, Нестуля Олексій , Змієвець Сергій, Чумак Сергій,

Фещенко Інна, Захарченко Вікторія, Столєтнєва Марина,  Лобас Станіслав

 

Порядок денний:

1. Обрання голови Ініціативної групи.

2. Обрання секретаря Ініціативної групи.

3. Визначення основних аспектів формування Громадської ради при Головному управлінні  ДПС  у Полтавській області (спосіб, кількісний склад).

4. Обговорення орієнтовної дати, часу та місця проведення Установчих зборів для формування Громадської ради при Головному управлінні  ДПС  у Полтавській області .

5. Обговорення та схвалення:

 – змісту повідомлення інститутам громадянського суспільства про спосіб формування складу Громадської ради при Головному управлінні  ДПС  у Полтавській області  та її кількісний склад;

 – формату заяв та додатків до неї від інститутів громадянського суспільства.

6. Обговорення та схвалення порядку подання документів інститутами громадянського суспільства.

7.  Різне.

Кворум є.

СЛУХАЛИ:

Захарченко Вікторію, яка привітала присутніх та повідомила, що відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» (далі – Постанова № 996)

Наказом Головного управління ДПС у Полтавській області від 21.02.2020 № 520 створено Ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування нової Громадської ради при ГУ ДПС в області (далі – Ініціативна група) та затверджено її  склад (з урахуванням пропозицій громадськості). Запросила учасників засідання представитися. Зазначила, що разом з повідомленням про засідання всім членам Ініціативної групи направлялися проєкти документів, підготовлені для обговорення під час першого засідання Ініціативної групи. Запропонувала присутнім проголосувати за порядок денний засідання.

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 8;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

ВИРІШИЛИ:

Затвердити Порядок денний першого засідання Ініціативної групи з формування складу Громадської ради при Головному управлінні  ДПС  у Полтавській області.

З питань 1 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

 Захарченко Вікторію, яка запропонувала надати пропозиції щодо кандидатури голови Ініціативної групи.

Литвиненко Володимира, який запропонував кандидатуру Нестулі Олексія.

Фещенко Інна  надала свою кандидатуру.

ГОЛОСУВАЛИ:

за кандидатуру : Фещенко Інну : „за” – 7; „проти” – 0; „утрималися” – 1

за кандидатуру Нестулю Олексія : „за” – 0; „проти” – 7; „утрималися” – 1

ВИРІШИЛИ:

Обрати головою Ініціативної групи Фещенко Інну

З питання 2 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Захарченко Вікторію, яка запропонувала надати пропозиції щодо кандидатури секретаря Ініціативної групи.

Литвиненко Володимира, Лобаса Станіслава, які запропонували обрати секретарем Ініціативної групи Захарченко Вікторію

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 8;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

ВИРІШИЛИ:

Обрати секретарем Ініціативної групи Захарченко Вікторію

З питання 3 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

 Захарченко Вікторію, яка повідомила, що відповідно до Постанови № 996 склад громадської ради можна формувати під час установчих зборів шляхом рейтингового голосування або електронним голосуванням. ДПС прийнято рішення про формування складу Громадської ради шляхом рейтингового голосування на Установчих зборах. Запропонувала підтримати це рішення.

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 8;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

ВИРІШИЛИ:

Формувати склад Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області шляхом рейтингового голосування на Установчих зборах.

СЛУХАЛИ:

 Захарченко Вікторію, яка зазначила, що відповідно до Постанови № 996 кількісний склад громадської ради визначається Ініціативною групою та не може становити більш ніж 35 осіб. Запропонувала учасникам засідання надати пропозиції з окресленого питання.

Фещенко Іннe, яка запропонувала розглянути можливість визначити кількісний склад  25 осіб, враховуючи кількість заяв, які подадуть інститути громадянського суспільства та кандидати яких будуть присутні на Установчих зборах.

Учасники засідання обговорили зазначену пропозицію.

 Захарченко Вікторію поставила на голосування запропоновані пропозиції.

ГОЛОСУВАЛИ:

за кількісний склад Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області – 25 осіб: „за” – 7; „проти” – 0; „утрималися” – 1.

ВИРІШИЛИ:

Визначити кількісний склад Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області  – 25 осіб.

З питання 4 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Захарченко Вікторію , яка повідомила, що Установчі збори пропонується провести 17 квітня  2020 року об 11 год. 00 хв. та обрати для проведення заходу  залу засідань (5 поверх) розташоване за адресою. м. Полтава, вул. Європейська 4,

ГОЛОСУВАЛИ:

 „за” – 8;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

 ВИРІШИЛИ:

 Визначити орієнтовну дату, час та місце проведення Установчих зборів для формування складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області – провести 17 квітня  2020 року об 11 год. 00 хв. у приміщенні Головного управління ДПС у Полтавській області,  зала засідань (5 поверх)  за адресою: м. Полтава, вул. Європейська 4,

З питання 5 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Захарченко Вікторію., яка зазначила, що оскільки прийом документів від ІГС завершується за тридцять календарних днів до дати проведення установчих зборів, кінцевою датою подання документів визначити 18.03.2020 (включно).

 ГОЛОСУВАЛИ:

 „за” – 8;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

ВИРІШИЛИ:

Визначити кінцевою датою подання ІГС документів – 18.03.2020 (включно).

СЛУХАЛИ:

Захарченко Вікторію, яка запропонувала членам Ініціативної групи надати за наявності наявні наразі пропозиції щодо змісту та формату повідомлення інститутам громадянського суспільства про спосіб формування складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області  та її кількісний склад, вимог до ІГС та переліку документів, зразку заяв та додатків до неї від інститутів громадянського суспільства.

Столєтнєва Марина  звернула увагу присутніх на те, що делегований представник інституту громадянського суспільства може подати до ініціативної групи копії документів, що підтверджують освітній та професійний рівень, досвід роботи (за наявності), які повинні братися до уваги під час аналізу поданих документів.

Запропонувала у тексті повідомлення про спосіб формування складу Громадської ради при  Головному управлінні ДПС у Полтавській області та її кількісний склад зазначити, що заяви разом з додатками надавати або в паперовому, або в електронному вигляді, чи заяви в паперовому, а додатки в електронному вигляді.

Нестуля Олексій , Змієвець Сергій  зазначили, що, враховуючи практику роботи, вимоги Постанови № 996 щодо розміщення визначених документів на вебпорталі органу виконавчої влади, якість сканованих документів тощо доцільним є отримувати заяви разом з додатками як в паперовому вигляді, так і в електронному (сканованому) вигляді.

Захарченко Вікторію, яка за результатами обговорення запропонувала проголосувати за пропозицію, щоб у тексті повідомлення про спосіб формування складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області та її кількісний склад викласти, що «Документи на паперових носіях необхідно надсилати . . . та їх електронні копії (скановані у форматі PDF) на електронну адресу . . . »

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 8;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

ВИРІШИЛИ:

Викласти у тексті повідомлення зазначену пропозицію.

СЛУХАЛИ:

Захарченко Вікторію, яка запропонувала затвердити шляхом голосування з подальшим їх розміщенням на  субсайті територіальних органів ДПС у Полтавській області офіційного вебпорталу ДПС:

текст повідомлення про спосіб формування складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області  та її кількісний склад, що додається;

зразки (рекомендований формат) заяви та додатків до неї, що додаються.

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 8;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

ВИРІШИЛИ:

1.Затвердити текст повідомлення інститутам громадянського суспільства про спосіб формування складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області  та її кількісний склад, з остаточною датою надання ІГС заяв – 18.03.2020 (включно), та розмістити його на субсайті територіальних органів ДПС у Полтавській області офіційного вебпорталу ДПС.

2. Затвердити зразки заяв та додатків до неї, які мають подавати інститути громадянського суспільства для участі в установчих зборах для формування складу Громадської ради при ДПС, та розмістити документи на субсайті територіальних органів ДПС у Полтавській області офіційного вебпорталу ДПС.

З питання 6 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Захарченко Вікторію , яка зазначила, що питання порядку подання документів інститутами громадянського суспільства вже розглянуто при обговоренні тексту повідомлення про спосіб формування складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області та її кількісний склад. При цьому, враховуючи Порядок денний цього засідання, запропонувала окремо схвалити шляхом голосування порядок подання документів інститутами громадянського суспільства.

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 8;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

ВИРІШИЛИ:

Схвалити порядок подання документів інститутами громадянського суспільства, а саме документи на паперових носіях необхідно надсилати засобами поштового зв’язку або подавати через скриньку для кореспонденції ДПС до 18.03.2020 (включно за адресою: м. Полтава, вул. Європейська 4, Головне управління ДПС у Полтавській області, Ініціативній групі з формування складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області, кім.307)та їх електронні копії (скановані в форматі PDF) необхідно надсилати на електронну адресу: pl.press@tax.gov.ua.

З питання 7 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Столєтнєва Марина, яка запропонувала голові та секретарю Ініціативної групи дату проведення другого засідання Ініціативної групи узгодити у робочому порядку.

Захарченко Вікторію, яка запропонувала орієнтовну дату проведення другого засідання Ініціативної групи – 20.03.2020 (після кінцевої дати прийняття документів від ІГС), а остаточну дату чергового засідання Ініціативної групи узгодити у робочому порядку.

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 8;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

ВИРІШИЛИ:

Узгодити дату чергового засідання Ініціативної групи у робочому порядку.

СЛУХАЛИ:

Захарченко Вікторію , яка підбила підсумки та закрила засідання.

 

 

Голова Ініціативної групи                                                  Фещенко Інна

Секретар Ініціативної групи                                               Вікторія ЗАХАРЧЕНКО