Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт відділу з питань запобігання та виявлення корупції про результати роботи Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області за І півріччя 2021

опубліковано 05 липня 2021 о 13:57

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Полтавській області (далі - ГУ ДПС) повідомляє про результати антикорупційних заходів за І півріччя 2021 діяльності підрозділу.

Протягом І півріччя 2021 року відділом було проведено ряд превентивних заходів серед працівників ГУ ДПС спрямованих на запобігання, виявлення та припинення корупційних проявів шляхом надання методичної, консультаційної та практичної допомоги з дотримання норм антикорупційного законодавства.

Проводилися заняття в системі професійного навчання, службової підготовки з питань вивчення антикорупційного законодавства, заходів фінансового контролю.

У всіх випадках звернення працівників ГУ ДПС було надано практичну допомогу в заповненні щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік та в заповненні повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, надано консультації 247 особам.

Організовано та забезпечено подання суб’єктами декларування ГУ ДПС вчасно та в повному обсязі щорічних декларації за 2020 рік.

Відділом виявлено та направлено повідомлення стосовно:

1) 2-х осіб про несвоєчасне подання декларацій перед звільненням;

2) 2 х осіб про зазначення недостовірних відомостей в деклараціях.

Також, за вказаний період відділом проведено 10 перевірок, за результатами яких:

- один працівник звільнений з займаної посади;

- одному працівнику оголошено зауваження за недостовірні відомості в декларації та внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення корупціонерів;

- двом працівникам, за результатами дисциплінарних проваджень, оголошено зауваження;

- одному працівнику, за результатами двох дисциплінарних проваджень, оголошено догану та попередження про неповну службову відповідність.

Взято участь у проведенні спецперевірки 23 кандидатів на посади державної служби категорії «Б».

Відділом розглянуто 2 повідомлення про можливе порушення правил етичної поведінки з боку працівників ГУ ДПС, що надійшли на сервіс «Пульс» та Урядової «гарячої лінії», за результатами розгляду яких інформація не підтвердилась, проте, з усіма працівниками проведено додаткові профілактичні бесіди з метою упередження таких ситуацій у майбутньому.

Протягом І півріччя 2021 розглянуто 148 повідомлень про конфлікт інтересів та забезпечено їх врегулювання відповідно до ст. 33 Закону України «Про запобігання корупції».

За вказаний період відкрито одне кримінальне провадження за матеріалами Управління з питань запобігання та виявлення корупції ДПС України відносно працівників ГУ ДПС, за вчинення порушень, передбачених частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР у м. Полтаві в рамках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України.