Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

7,5 млрд грн – сума надходжень податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів

опубліковано 26 червня 2024 о 08:04

Протягом січня – травня 2024 року платники податків Полтавської області спрямували до зведеного бюджету 7 млрд 524,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

«Продовжуємо фіксувати стійкий приріст надходжень з ПДФО. Порівняно із відповідним періодом минулого року, додатково сплачено 1 млрд 493,1 млн грн, або 24,8 відсотка», – повідомила у коментарі місцевим медіа очільниця Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова.         

Також податківці Полтавщини підсумували результати кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році: 8425 громадян задекларували одержані доходи. До бюджету сплачено 49,8 млн грн податкових зобов’язань з ПДФО.

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області систематично проводять серед суб’єктів господарювання роз’яснювальну роботу, спрямовану на офіційне оформлення трудових відносин із найманими працівниками в межах чинного законодавства, виплату заробітної плати не нижче мінімальної та сплату податкових зобов’язань у повному обсязі. Таким чином, завдяки вжитим заходам за вказаний період відбулося підвищення розмірів виплати заробітної плати у 126 підприємствах Полтавщини та у 163 фізичних осіб – підприємців, що забезпечило додаткові надходження: ПДФО – 0,42 млн грн, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 0,52 млн гривень.

Звертаємось до суб’єктів господарювання з проханням забезпечити своєчасну в повному обсязі сплату задекларованих податкових зобов’язань за травень 2024 року не пізніше 28 червня цього року.

Головне управління ДПС у Полтавській області