Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні платники Полтавщини сплатили до державного бюджету понад 2 млн гривень акцизного податку

опубліковано 01 березня 2023 о 09:01

Держбюджет вже за перший місяць 2023 року, за рахунок сплати акцизного податку, поповнився на 2,44 млн грн, перевиконавши індикативні показники на     2,11 млн гривень. Надходження акцизного податку до загального фонду забезпечено на минулорічному рівні, надходження до спеціального фонду (з реалізації пального) – зросли в 16,5 рази.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олег Волошинов зазначив представникам ЗМІ, що робота за напрямком контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів була спрямована на підвищення ефективності контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, протидії незаконному обігу цієї продукції.

З метою контролю за дотриманням суб’єктами господарської діяльності норм і вимог законодавства при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією на початку 2023 року здійснено 11 фактичних перевірок, з яких виявлено 19 порушення вимог чинного законодавства. Відповідно до матеріалів перевірок застосовано штрафні (фінансові) санкції на більш ніж 3 млн гривень. За результатами 58 фактичних перевірок, проведених з питань дотримання законодавства з питань зберігання і використання пального - 3 порушення на суму 0,24 млн гривень; за результатами камеральних перевірок поданих декларацій акцизного податку, моніторингу своєчасності і повноти сплати задекларованих податкових  зобов’язань у  січні 2023 року складено 60 актів камеральних перевірок на суму штрафних (фінансових) санкцій 63,9 тис гривень.

Головне управління ДПС у Полтавській області