Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 42 тисячі платників звернулися до Центру обслуговування ДПІ у м. Полтаві в цьому році

опубліковано 07 жовтня 2021 о 10:16

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області з початку 2021 року Центр обслуговування платників державної податкової інспекції у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області відвідало 42001 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян (згідно із даними електронної черги).

Як повідомив журналістам в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Володимир Цюпка, персоналом ЦОП державної податкової інспекції у м. Полтаві в звітному періоді опрацьовано  21617 звернень щодо надання адміністративних послуг. Найбільш запитуваними були послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 7539 фізичних осіб, 11 громадян звернулися за внесенням до паспорту громадянина України відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Надано 7532 послуг з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. 

Також, фахівці Центру обслуговування платників державної податкової інспекції у м. Полтаві зареєстрували 4379 платників єдиного податку, надали 3112 витягів з реєстру платників єдиного податку та 443 витяги з реєстру платників податку на додану вартість, 92 довідки про доходи.

За січень - вересень 2021 року було зареєстровано 2147 книги обліку розрахункових операцій та 142 розрахункових книжки. Зареєстровано 2515 реєстратора розрахункових операцій. Опрацьовано 106 звернень від фізичних осіб щодо підтвердження статусу податкового резидента України.

Окрім надання адміністративних послуг, в ЦОП державної податкової інспекції у м. Полтаві платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях, щодо нарахованих та сплачених до бюджету податків і зборів, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС. Також видавалися довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймали вхідну кореспонденцію, проводили роботу по взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погоджували довідки-розрахунки про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, приймали звернення громадян в межах Закону України від 02 жовтня 1996 року № 393/96-ВР «Про звернення громадян» (зі змінами).

 

Головне управління ДПС у Полтавській області