Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Полтавщини встановили факти порушення законодавства під час виплати заробітної плати: додатково донараховано понад 11 млн грн ПДФО

опубліковано 13 червня 2024 о 09:37

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області на постійній основі здійснюють заходи щодо виявлення та упередження порушень податкового та іншого законодавства під час виплати заробітної плати та інших доходів громадянам. 

За результатами проведених перевірок впродовж січня – травня 2024 року встановлено порушення податкового та іншого законодавства в 41 суб’єкта господарювання. Додатково донараховано: податку на доходи фізичних осіб – 11 млн 357,4 тис. грн, військового збору – 919,4 тис. грн та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 24,2 тис. гривень.

Податківці Полтавщини беруть участь у робочих групах з питань легалізації виплати заробітної плати  і зайнятості населення, а також систематично проводять роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання спрямовану на офіційне оформлення трудових відносин, виплату заробітної плати не нижче мінімальної та сплату податкових зобов’язань у повному обсязі. Завдяки вжитим заходам за вказаний період роботодавцями оформлено трудові відносини в межах чинного законодавства із 153 працівниками, що забезпечило додаткові надходження ПДФО в сумі 391,1 тис. грн, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 478,0 тис. грн та військового збору – 32,6 тис гривень.

Закликаємо роботодавців та працівників дотримуватися норм податкового та трудового законодавства. Україна бореться з окупантами не лише зброєю, а й своєю працею, яка має бути задекларованою!

Головне управління ДПС у Полтавській області