Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати довідку щодо поданої декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 22 липня 2024 о 14:31

Чутівська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області інформує, що відповідно до п.179.12 ст.179 Податкового кодексу України, за зверненням платника податку, контролюючий орган, до якого було подано податкову декларацію, видає довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. 

Отже, умовою отримання Довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи  є подання платником податкової декларації. Для отримання Довідки декларант подає Заяву за формою, наведеною у додатку до Порядку оформлення і видачі довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату або відсутність податкових зобов’язань), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 13.06.2017 № 568.

Заява подається платником податків або його уповноваженим представником до контролюючого органу за місцем податкового обліку (місцем проживання), а тими платниками податків – фізичними особами (крім самозайнятих осіб), які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, тобто є  тимчасово переміщеними особами, – до будь-якого контролюючого органу в один із таких способів:

- безпосередньо до контролюючого органу;

- поштою;

- засобами інформаційно-комунікаційної системи "Електронний кабінет", вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua (розділ "Листування з ДПС").

Протягом  десяти календарних днів з дня надходження заяви контролюючий орган надає Довідку, або відмову в її наданні – у разі неподання декларації про майновий стан і доходи.

Довідка видається безпосередньо в контролюючому органі за місцем податкового обліку, а ті платники податків – фізичні особи (крім самозайнятих осіб), які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання (тимчасово переміщені особи), – у контролюючому органі, до якого подано заяву, за умови підтвердження задекларованих у декларації сум.

Чутівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області