Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок надання податкової знижки на навчання

опубліковано 25 червня 2024 о 13:29

У Кобеляцькій ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області постійно проводиться практична допомога щодо подання податкової декларації з метою отримання податкової знижки. Так, днями начальниця Кобеляцької ДПІ Людмила Гусакова провела тренінг щодо подання декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки через Електронний кабінет.

Під час заходу чимало платників цікавило питання отримання знижки за навчання. Тож посадовець зазначила, що платники можуть повернути собі частину витрат за навчання у вигляді податкової знижки згідно статті 166 Податкового кодексу України. Відшкодовуються витрати на оплату навчання у дошкільних, позашкільних закладах, закладах загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

Податківець звернула увагу, що оформити податкову знижку може сам студент (якщо він має офіційний заробіток з якого сплачує податки) або член його сім’ї першого ступеня спорідненості (мати, батько, дружина/чоловік). Відшкодуванню підлягають лише послуги вітчизняних вищих навчальних закладів. Не відшкодовуються додаткові курси чи навчання на військовій кафедрі.

Учасники заходу дізналися, що розмір податкової знижки – 18 % від вартості навчання, при цьому враховуються фактичні витрати понесені у минулому році. Оформити податкову знижку можливо до 31 грудня року наступного за звітним. Сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження податкової декларації.

З метою отримання права на податкову знижку, для подання декларації про майновий стан і доходи  посадовець порекомендувала платникам податків скористатися послугами електронних сервісів ДПС, зокрема мобільного застосунку «Моя податкова».

 

 

Кобеляцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області