Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників податків! Щорічна кампанія декларування доходів громадян!

опубліковано 19 січня 2024 о 13:46

Лубенська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Полтавській області інформує!

1 січня 2024 року стартувала щорічна кампанія декларування доходів громадянами. Тож, якщо ви у 2023 році отримували доходи, вже зараз потрібно спланувати своєчасне подання декларації про майновий стан і доходи.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) подають фізичні особи – громадяни, у яких виникає обов’язок щодо подання податкової декларації, у строк до 1 травня 2024 року.

Фізичні особи, у яких є право на податкову знижку – до 31 грудня 2024 року (включно).

Згідно вимог Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають: 
доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримували;

доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна,

продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

доходи від продажу інвестиційних активів;

-    іноземні доходи.

01.01.2024 введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи, у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873. 

Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Одночасно повідомляємо, що ДПС розроблено мобільний застосунок «Моя податкова», який доступний громадянам та може бути завантажений на телефони як на платформі Android, так і iOS!

«Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами, а також сплати податків з використанням запропонованих платіжних систем. Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП– ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку та інші.

У розділі «Послуги» доступно подання податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка).

Лубенська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області