Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Триває кампанія декларування доходів громадян

опубліковано 24 березня 2023 о 13:25

Машівська  ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області повідомляє, що триває кампанія декларування доходів, отриманих у  2022 році.

В деяких  випадках фізичним особам, які у минулому році отримали доходи, необхідно самостійно обчислити суму податку шляхом подання до податкового органу податкової декларації, в якій розраховується сума податку на доходи фізичних осіб  та військовий збір, що підлягає сплаті до бюджету.

Випадки, за яких платники податку зобов’язані самостійно обчислити суму податку на доходи фізичних осіб  встановлені розділом IV Податкового Кодексу, до яких відносяться:

• отримання окремих видів доходів, що не підлягають оподаткуванню при виплаті, але не звільнених від оподаткування (суми заборгованості, за якими минув строк позивної давності; нецільова благодійна допомога понад установлену норму; додаткове благо, тощо);

• отримання доходів від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб резидентів або нерезидентів)(спадщина; подарунки; доходи від оренди майна іншій фізичній особі, доходи від операцій з продажу (обміну) рухомого та нерухомого майна, тощо);

• іноземні доходи;                                                           

•в інших випадках, передбачених законодавством.

Подати декларацію,  а також отримати всі необхідні консультації  щодо її заповнення платники можуть у Центрі обслуговування платників Машівської ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області за адресою смт. Машівка,  вул.. Незалежності, 112 або через сервіс ,,Електронний кабінет платника” за посиланням cabinet.tax.gov.ua у розділі ,,ЕК Для громадян” за допомогою електронного цифрового підпису.  

Декларацію про майновий стан та доходи  за 2022 рік необхідно подати  до 1 травня 2023 року.

 Машівська ДПІ ГУ ДПС  у Полтавській області