Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічі з громадською організацією обговорювали особливості обліку

опубліковано 25 березня 2024 о 16:02

Начальниця Кобеляцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Людмила Гусакова провела зустріч з керівником громадської організації «Молодь-Є».

Ця організація активно взаємодіє з громадою, владою та бізнесом для розробки та реалізації суспільно значущих ініціатив.

Під час заходу обговорювали особливості обліку неприбуткових організацій. Також захід був спрямований на налагодження взаємодії та співпраці, сприяння розвитку соціального діалогу та вивчення громадської думки щодо реалізації державної політики у сфері оподаткування.

Так, зокрема, Людмила Гусакова роз’яснила Вікторії Суєтіній, яких законодавчих вимог необхідно дотримуватися неприбутковим організаціям, підстави для виключення неприбуткової організації з Реєстру неприбуткових організацій та наслідки порушення нею вимог законодавства.

«Наша місія - відкрита, транспарентна, сучасна та технологічна податкова служба, яка надає якісні та зручні послуги платникам, ефективно адмініструє податки, збори та платежі і виявляє нетерпимість до корупції. Податкова налаштована на взаємодію з платниками податків. Для нас важливо забезпечити умови для додержання суб’єктами господарювання вимог законодавства при сплаті податків», - наголосила керівниця.

Зокрема, під час спілкування Людмила Гусакова роз’яснила, що для включення до Реєстру неприбуткова організація повинна подати до контролюючого органу реєстраційну заяву за формою 1-РН і засвідчені підписом керівника або представника такої організації та скріплені печаткою (за наявності) копії установчих документів неприбуткової організації. Також податківець наголосила, що неприбуткові організації, які діють на підставі установчих документів організації вищого рівня подають разом із реєстраційною заявою за формою 1-РН згідно з додатком  засвідчену підписом керівника або представника такої організації та скріплену печаткою (за наявності) копію документа, який підтверджує включення до організації вищого рівня та надає право діяти на підставі установчих документів такої організації вищого рівня.

Завершаючи захід, Людмила Гусакова підкресла, що податківці відкриті й готові до обговорення з громадськістю питань, які належать до сфери діяльності ДПС та до налагодження соціального діалогу з питань реалізації державної податкової політики.

 

 

Кобеляцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області