Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Диканська ДПІ: Зустріч з представниками Диканської територіальної громади

опубліковано 26 грудня 2023 о 13:34

Днями начальниця Диканської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Ольга Селецька провела тренінг з представниками Диканської територіальної громади щодо використання мобільного застосунку «Моя податкова», який можна завантажити на телефони, як на платформі Android, так і iOS.   

Ольга Селецька проінформувала, що «Моя податкова» ­– це простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для платників, а також сплати податків з використанням платіжних систем. Так, за словами начальника ДПІ, у розділі «Мої дані» застосунку можна отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), стан розрахунків з бюджетом. У розділі «Повідомлення» доступні: квитанції, відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, інформація з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору та листи контролюючого органу. У розділі «Послуги» доступно: направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки. 

При цьому, фахівець наголосила, що скористатись правом на податкову знижку за минулий рік можна лише до 31 грудня поточного року. Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.  Витрати мають бути підтверджені платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, що ідентифікують продавця послуг і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково відображається вартість таких послуг і строк оплати за такі послуги.  

Диканська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області