Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конструктивний діалог та плідна співпраця – запорука формування сервісної служби європейського зразка з високим рівнем довіри в суспільстві

опубліковано 26 грудня 2023 о 13:28

Нещодавно начальницею Козельщинської ДПІ Головного управління ДПС  у Полтавській області Тетяною Вітер було проведено робочу зустріч з головою Козельщинської ТГ Олександром Троцьким.
Під час спілкування обговорювалися питання новацій податкового законодавства, зокрема, у зв’язку з імплементацією Закону України від 30 червня 2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій, відповідальності за невикористання РРО та/або ПРРО.
Разом з тим, Тетяна Вітер поінформувала очільника територіальної громади про електронні сервіси ДПС. При цьому роз’яснила, що пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів. Сучасні електронні сервіси ДПС такі, як Електронний кабінет платника та застосунок «Моя податкова» дозволяють оперативно отримати всю необхідну інформацію, довідки та консультації, а також подавати податкову та іншу звітність безпечно, без особистих візитів до служби, що під час щоденних повітряних тривог є дуже важливим. 

Крім цього, начальниця Тетяна Вітер нагадала, що до 31 грудня 2023 року громадяни мають можливість скористатися правом на податкову знижку за витратами, понесеними у 2022 році. Серед тих, хто має право на податкову знижку посадовиця виокремила внутрішньо переміщених осіб, які  відповідно до Податкового кодексу можуть отримати податкову знижку за витратами, понесеними за договором оренди житла. А також повідомила, що з 01 грудня 2023 року надавачами платіжних послуг запроваджено використання платниками  виключно структурованого формату такого реквізиту згідно з міжнародним стандартом ISO20022.

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області