Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергове засідання Громадської ради пройшло в обласній податковій Полтавщини

опубліковано 11 листопада 2022 о 09:19

Враховуючи реалії сьогодення, члени основного дорадчого органу при  Головному управлінні ДПС у Полтавській області зустрілися в он-лайн форматі. В засіданні, що розпочав голова Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області Олексій Нестуля, взяли участь заступник начальника ГУ ДПС в області Алла Рябкова, начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків  ГУ ДПС в області Людмила Овчаренко та начальник відділу інформаційної взаємодії Ганна Третьякова.

Підтверджуючи значення роботи ради, як продуктивного майданчика для діалогу між владою та громадськістю, Олексій Нестуля закликав усіх бути організаційно-розкутими, демократично прийнятними та поважати один одного.

Враховуючи запити та звернення громадян, на порядок денний засідання було винесено одне з найактуальніших питань для платників податків - реєстрації та призупинення реєстрації податкових накладних.  Під час свого виступу Алла Рябкова зазначила: «Сьогоднішня наша задача максимально співпрацювати з платниками, щоб не допустити блокування ПН/РК. З питаннями блокування/розблокування – працює система, а система блокує все те, чого не розуміє. Тож наше з вами спільне завдання – щонайбільше наповнити базу інформації про платника податків, щоб не допустити можливості блокування податкової накладної».

Начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків  ГУ ДПС в області Людмила Овчаренко у своєму виступі основну увагу приділила роз’ясненню Порядку реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165, а також наголосила на необхідності подання Таблиць даних платника та пояснень до них задля упередження зупинення реєстрації податкових накладних. Також вона акцентувала увагу на змінах, внесених Постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1154. 

На завершення зустрічі в Головному управлінні ДПС у Полтавській області наголосили, що постійно перебувають на зворотному зв’язку з платниками.

Спілкуйтеся з податковою службою! До Ваших послуг – гарячі лінії та комунікаційна податкова платформа https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorial, https://poltava.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/603531.html,  субсайт Головного управління ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС https://poltava.tax.gov.ua/.  Підписуйтесь на офіційну сторінку у соціальній мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/tax.poltava, а також на You Tube канал Головного управління ДПС у Полтавській області  https://www.youtube.com/channel/UCJ-aNYbzifm8Ib0fnBx8xAA

Головне управління ДПС у Полтавській області