Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків, які звільняються від обов’язку подання податкової декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 20 березня 2023 о 16:21

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, що 01 січня 2023 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року.

Подавати декларацію про майновий стан і доходи (за минулий рік) та сплачувати відповідні податки і збори – конституційний обов’язок громадян та їх особиста підтримка держави, її фінансової безпеки та обороноздатності.

Однак, Податковим кодексом України визначено коло платників податку, які звільняються від обов’язку подання податкової декларації незалежно від виду й суми отриманих доходів:

- малолітні/неповнолітні чи недієздатні особи й водночас перебувають на повному утриманні інших осіб (у т.ч. батьків) і/або держави станом на кінець звітного податкового року;

- громадяни, які перебувають під арештом або є затриманими чи засудженими до позбавлення волі, перебувають у полоні чи ув’язненні на території інших держав станом на кінець граничного строку подання податкової декларації;

- громадяни, які перебувають у розшуку станом на кінець звітного податкового року;

- громадяни, які перебувають на строковій військовій службі станом на кінець звітного податкового року.

Звертаємо увагу, що ознайомитися з актуальною інформацією щодо кампанії декларування доходів громадян можна за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/.

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 59-30-30, 59-45-05