Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік

опубліковано 20 березня 2023 о 13:30

В Лохвицькій ДПІ Головного управління ДПС в Полтавській  області  відбувся  тренінг з платниками щодо реалізації ними права на отримання податкової знижки шляхом подання декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік.
В ході навчання начальник ДПІ Володимир Головня роз’яснив, що податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати.  Фахівець ознайомила присутніх, щодо переліку витрат, за якими фізична особа має право на отримання податкової знижки за 2022 рік.
В ході спілкування посадовець  надав  громадянам практичну допомогу по заповненню декларації про майновий стан і доходи  на отримання податкової знижки.  Податківець на прикладі показав, як правильно заповнити і подати декларацію через «Електронний кабінет» та вкотре нагадав, що робота у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, отриманого у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.
Володимир Головня повідомив, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2022 рік необхідно подати декларацію до 31 грудня 2023 року включно.

Лохвицька ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській  області