Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця між податківцями та територіальними громадами Полтавщини зміцнюється

опубліковано 24 березня 2023 о 14:25

Нещодавно у приміщенні Полтавської районної ради відбувся семінар – зустріч для сільгоспвиробників міста Полтави та Полтавського району. У рамках постійної взаємодії та співпраці продовжує діяти відкритий діалог платників податків територіальних громад з податківцями Полтавщини, задля системного ознайомлення суб’єктів господарювання із актуальними питаннями та новаціями податкового законодавства, зокрема, обговорення питань, які є особливо пріоритетними під час дії воєнного стану. 

Даний вид співпраці підтримали сільськогосподарські виробники, очільники громад та місцеві платники податків. Податкова служба області сприяє плідним взаємовідносинам і забезпечує ефективний та сталий розвиток у питаннях дотримання податкового законодавства, повній та своєчасній сплаті податків і зборів. 

Зустріч відкрив начальник районної військової адміністрації Дмитро Романов. Делегацію від податкової служби області очолив начальник Головного управління ДПС у Полтавській області Андрій Якименко. Присутніми у заході були начальник Машівської ДПІ Валентина Ільченко та начальник Чутівської ДПІ Ірина Пирлик, а також посадові особи від фермерських господарств, агрофірм та інших сільськогосподарських формувань. 

 Перед початком зустрічі учасники отримали друковану продукцію, яку підготували фахівці податкової, а саме: «Електронний кабінет платника-зручно та безпечно!», «Переваги використання єдиного рахунку для сплати податків і зборів», «Декларування доходів громадян за 2022».

На обговорення були винесені питання щодо зберігання пального сільськогосподарськими підприємствами; обговорили реєстрацію та зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, питання сплати мінімального податкового зобов’язання. Роз’яснення також стосувались  декларування доходів, отриманих у 2022 році. Окремо податківці розглянули правильність заповнення зведеної звітності Додатку 4 ДФ – виправлення помилок минулих років. На кожне з питань була можливість отримати коментар від спікерів з представників податкової служби. Наприкінці зустрічі податківці отримали схвальні відгуки від платників податків та подякували за практичну допомогу у роз’ясненні актуальних питань податкового законодавства.

Головне управління ДПС у Полтавській області