Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кременчуцькі податківці роз’яснюють про податкову амністію

опубліковано 22 грудня 2021 о 10:01

Сьогодні начальник Кременчуцької ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області Жанна Кузнецова провела зустріч, присвячену роз’ясненню основних аспектів податкової амністії, а також необхідності застосування РРО/ПРРО з 01.01.2022.

Зокрема, керівник інспекції зазначила, що декларування неоподаткованих раніше активів є виключно добровільною справою кожного і по завершенні усіх необхідних процедур, задекларованими коштами і майном можливо вільно розпоряджатися.

Також посадовець розповіла про основні та альтернативні ставки оподаткування, механізм декларування готівки та, безпосередньо, про сам процес подачі декларації. Було наголошено, що взяти участь у податковій амністії платники мають час до 1 вересня 2022 року.

Крім цього, Жанна Кузнецова повідомила, що з початку 2022 року застосування РРО або ПРРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп стане обов’язковим. Це стосується продажу товарів (надання послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операцій з приймання готівки для подальшого її переказу. При цьому, РРО/ПРРО не будуть застосовувати платники єдиного податку першої групи.

На завершення керівник надала відповіді на всі запитання, які виникають щодо «податкової амністії» та роз'яснила переваги подання звітності в електронній формі.

Кременчуцька ДПІ

    ГУ ДПС у Полтавській області