Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Полтавщині відбулось чергове засідання Громадської ради при податковій службі області

опубліковано 17 грудня 2021 о 16:37

У форматі ZOOM-конференції днями зустрілися члени основного дорадчого органу при ГУ ДПС Полтавщини. В засіданні, що розпочав голова Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області Олексій Нестуля, взяли участь в.о. начальника ГУ ДПС в області Михайло Огерук, керівники та фахівці структурних підрозділів Головного управління ДПС у Полтавській області.

Підтверджуючи значення роботи ради, як продуктивного майданчика для діалогу між владою та громадськістю, Олексій Нестуля наголосив на особливій актуальності питань винесених на порядок денний. Так, начальник управління електронних сервісів ГУ ДПС в області Юлія Ковтун розповіла  присутнім про переваги використання платниками   єдиного рахунку для сплати податків і зборів, корисні функції електронного кабінету платника та своєчасність внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.  Під час роботи обговорили питання   застосування РРО та ПРРО з 1 січня 2022 року. Зокрема, головний державний інспектор відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС Полтавщини Денис Табунщик ознайомив присутніх з перевагами застосування програмного РРО.  Іншою важливою темою для представників громадськості стали питання податкової амністії та кампанії добровільного декларування активів, що наразі триває в Україні. Заступник начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб Олексій Бритвін зазначив, що держава надає громадянам можливість добровільно легалізувати свої статки.

Саме на останньому питанні акцентував увагу в.о. керівника обласного управління ДПС Михайло Огерук, який підкреслив, що беручи за взірець цивілізовані держави, громадяни України  повинні відчути важливість добровільної легалізації доходів, як одного з основних критеріїв існування сучасного суспільства.

В ході спілкування членами ради були озвучені окремі проблемні питання, враховуючи які було вирішено визначити перелік найбільш актуальних тем та включити їх до розгляду на наступних засіданнях дорадчого органу.

Головне управління ДПС у Полтавській області