Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Полтавщини продовжують цикл зустрічей з керівниками ОТГ області

опубліковано 11 січня 2022 о 16:26

Чергова зустріч податківців із головами об’єднаних територіальних громад Полтавщини пройшла днями в приміщенні ДПІ у м. Полтаві. «Це наше традиційне спілкування із керівниками ОТГ саме у такому форматі, адже цикл проведення подібних зустрічей розпочався ще з грудня минулого року та планується впродовж поточного і наступного тижнів», - відзначив, виступаючи перед пресою заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Максим Яіцький. «Мета подібних зустрічей – роз’яснити актуальні питання податкового законодавства, визначити коло проблемних питань, намітити шляхи їх вирішення, та як наслідок – налагодити тісну співпрацю між податковою службою області та  об’єднаними територіальними громадами Полтавщини», - підкреслив заступник очільника обласної податкової.

На порядок денний зустрічі, в якій цього разу взяли участь представники Ланнівської, Мартенівської, Білицької, Карлівської Скороходівської, Машівської та Чутівської ОТГ були винесені нагальні питання, серед яких: зміни законодавства щодо порядку надання на запити органів місцевого самоврядування звітності у розрізі платників податків (п.п. 12.3.3. п. 12.3 статті 12 Податкового кодексу України); єдиний рахунок для сплати податків і зборів; внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків; нові бюджетні рахунки для зарахування надходжень до бюджету  2022 року; надходження податків і зборів до місцевих бюджетів; основні аспекти адміністрування плати за землю юридичними особами у 2022 році; погашення заборгованості до місцевих бюджетів територіальних громад Полтавської області фізичними особами; кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування; питання   застосування РРО та ПРРО з 1 січня 2022 року, а також  - Інтернет ресурси, додатки, месенджери Державної податкової служби та Головного управління ДПС у Полтавській області для платників податків.

Під час зустрічі фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області та представники об’єднаних територіальних громад регіону поспілкувалися в тісному співробітництві та погодили шляхи вирішення проблемних питань. Також в ході зустрічі всі бажаючи мали змогу отримати тематичну друковану продукцію від податкової для подальшого користування.

 

Головне управління ДПС у Полтавській  області