Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Процедура поновлення строку чинності кваліфікованого сертифіката

опубліковано 11 серпня 2022 о 15:44

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області інформує, що поновлення строку чинності кваліфікованого сертифіката можливе лише для заблокованих кваліфікованих сертифікатів, термін блокування яких не скінчився.

Для здійснення поновлення строку чинності кваліфікованого сертифіката, заявник подає до Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС, письмову заяву встановленого зразка.

Подання заяви на поновлення сертифіката ключа здійснюється тільки протягом робочого дня Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС.

Додатково надається засвідчена власником копія паспорта громадянина України або іншого документа, який унеможливлює виникнення будь-яких сумнівів щодо особи, відповідно до законодавства про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.

Обробка такої заяви та інформування користувача повинні бути здійснені протягом двох годин з моменту отримання заяви.

У разі подання заяви відповідальною особою державної установи, додатково надається відповідним чином засвідчена копія наказу про призначення такої особи.

Кваліфікований сертифікат, який заблоковано у зв’язку зі зміною відомостей зазначених у сертифікаті ключа повинен бути скасований та поновленню не підлягає.

Документи, що були підставою для поновлення кваліфікованого сертифіката, фіксуються та зберігаються в Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС.

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, 593030, 594505