Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року до місцевих бюджетів Полтавщини надійшло 285,7 млн.грн. акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами

опубліковано 30 грудня 2021 о 13:13

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області, в січні-листопаді 2021 року робота за напрямком контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів була спрямована на підвищення ефективності контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, протидії незаконному обігу цієї продукції.

У січні-листопаді 2021 року здійснено відповідний моніторинг та вжиття заходів стосовно забезпечення надходження коштів до державного та місцевих бюджетів згідно із закріпленими платежами. Так, як повідомила журналістам заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Наталія Новоженіна,  до державного бюджету надійшло: акцизного податку в цілому з вироблених в Україні підакцизних товарів – 4,4 млн.грн., в тому числі до загального фонду Державного бюджету надходження акцизного податку склали 1,5 млн.гривень.

До місцевих бюджетів забезпечено наступні надходження: акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами в сумі 285,7 млн.грн.;  сплати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами – 30,1 млн.грн.; сплати за ліцензії на право виробництва оптової і роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального – 3,7 млн. гривень.

З метою контролю за дотриманням суб’єктами господарської діяльності норм і вимог законодавства при здійсненні торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією в січні-листопаді 2021 року здійснено 110 фактичних перевірок, за результатами яких виявлено 58 порушень вимог чинного законодавства. Зокрема, встановлено 29 випадків торгівлі без наявності відповідних ліцензій, 11 фактів реалізації та зберігання алкогольних напоїв і тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразку, 15 випадків реалізації алкогольних напоїв нижче встановлених мінімальних роздрібних цін. Також, за результатами вжитих заходів встановлено факт виробництва алкогольних напоїв (пива) без відповідної ліцензій. Штрафна санкція  за дане поруш, в даному випадку, становить 1,2 млн. грн.

Загальна сума штрафних (фінансових) санкцій за результатами виявлених порушень складає 2,2млн. гривень.

Крім того, Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування - цивілізованого способу легалізації доходів. Більш детальна інформація за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

Телефони для консультацій з даного питання розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/kampaniya/zvorotniy-zvyazok/ .

 

 

Головне управління ДПС у Полтавській області