Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Полтавщина: податківці провели черговий воркшоп для представників фермерських господарств

опубліковано 12 квітня 2024 о 12:57

Надскладні виклики сьогодення потребують ефективних управлінських рішень, вдосконаленої комунікації та стратегічної єдності. Саме тому, як ніколи важливо поглибити співпрацю між представниками бізнесу та Урядом, зокрема, втілити новий формат діалогу для розв’язання нагальних питань і покращення бізнес-клімату в країні. 

У рамках реалізації Суспільного договору та плідної співпраці Головного управління ДПС у Полтавській області та Полтавської районної Асоціації фермерів і приватних землевласників, відбувся онлайн-семінар для представників фермерських господарств Полтавщини. До заходу також долучилися фахівці Полтавського обласного центру зайнятості.

Очільниця податкової служби Полтавщини Алла Рябкова наголосила, що Полтавська область посідає лідерські позиції у виробництві сільськогосподарської продукції: «В надзвичайно складних умовах воєнного стану аграрії не тільки збільшують обсяги виробництва, а також активно підтримують мужніх захисників Збройних Сил України. Саме тому, сьогодні дуже важливим напрямом роботи податківців області є відкрита комунікація з представниками агропромислового комплексу задля їх інформування й консультування щодо застосування норм податкового законодавства, щоб фермери й надалі виробляли продукцію, збирали врожай, збільшували обсяги збуту – тримали  економічний фронт держави». 

Під час семінару податківці надали роз’яснення та відповіді на запитання щодо важливих і актуальних для учасників питань порядку оподаткування коштів, отриманих у вигляді грантової допомоги, в залежності від грантодавця та грантоотримувача, цільового призначення, а також навели приклади відображення даного виду доходу  в податковій звітності. 

Керівник Полтавської районної Асоціації фермерів і приватних землевласників Олег Слизько подякував податківцям за змістовне висвітлення актуального для аграріїв питання та підтримав пропозицію керівниці  податкової області Алли Рябкової щодо проведення подібних зустрічей на постійній основі.

Фахівці податкової служби рекомендували учасникам семінару для отримання консультацій звертатись за телефонами «гарячих ліній» Головного управління ДПС у Полтавській області https://poltava.tax.gov.ua/kontakti/

Головне управління ДПС у Полтавській області