Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Полтавщини взяли участь у воркшопі щодо реалізації Національної стратегії доходів до 2030 року

опубліковано 03 квітня 2024 о 08:53

З початку повномасштабного вторгнення агресора економіка України функціонує в умовах безпрецедентних безпекових ризиків. Задля подолання викликів сьогодення, відновлення після завершення або припинення  воєнного стану, забезпечення економічного зростання України у середньостроковій перспективі, реалізації Європейського курсу нашої держави, Кабінетом Міністрів України була схвалена Національна стратегія доходів України до 2030 року (далі – НСДУ) – дорожня карта реформування податкової та митної системи, а також удосконалення процедур податкового та митного адміністрування. Зокрема, метою даної стратегії є економічне зростання через зменшення нерівності та неефективності в політиці адміністрування доходів.

Слід зазначити, що НСДУ також спрямована на покращення співпраці та розвиток партнерських відносин між бізнесом  і державою, де ключовим є  відновлення довіри платників податків до контролюючих органів.

Так, нещодавно фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області взяли участь у селекторі, присвяченому вищезазначеним питанням. Державна податкова служба України визначила курс на посилення доброчесності, підвищення рівня дотримання податкового законодавства, подальшої цифровізації, єдиний системний підхід у боротьбі з тіньовою економікою, підвищення рівня добровільної сплати податків і зборів, структуру управління податковими ризиками. 

Головне управління ДПС у Полтавській області