Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продовжується відкритий діалог податківців та бізнес-спільноти Полтавщини: зустріч із представниками служб таксі

опубліковано 12 березня 2024 о 08:28

Чергова робоча зустріч відбулася в Головному управлінні ДПС  у Полтавській області за участі суб’єктів господарювання, які є власниками інформаційних служб, що надають посередницькі послуги у сфері перевезення пасажирів на території м. Полтави. 

Начальниця управління податкового аудиту Ірина Година відкрила зустріч зазначивши, що головна мета проведення заходу – роз’яснення норм податкового законодавства та необхідність донесення даної інформації до осіб, які безпосередньо надають послуги з перевезення пасажирів на таксі, користуючись при цьому послугами інформаційних служб.

Фахівці податкової служби області акцентували увагу на необхідності обов’язкової реєстрації осіб суб’єктами господарської діяльності та отримання необхідних дозвільних документів для здійснення даного виду діяльності. Обговорили ключові аспекти спрощеної системи оподаткування, основні вимоги фіскалізації розрахунків із застосуванням класичних РРО та/або програмних РРО, забезпечення можливості здійснення безготівкових розрахунків із використанням електронних платіжних засобів. 

Податківці також проінформували присутніх про відповідальність                       за проведення розрахунків без використання РРО/ ПРРО, ознайомили із змінами       в розмірах штрафних (фінансових) санкцій, нагадали про відновлення податкових перевірок тих суб’єктів господарювання, які порушують  чинне законодавство.

Наголосили, що здійснення діяльності в межах правового поля – це не лише створення справедливих конкурентних умов для всіх учасників бізнесу,  а й забезпечення своєчасності й повноти надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Запрошені представники бізнесу підтримали ініціативу податківців щодо подальшої співпраці в частині проведення роз’яснювальної роботи з питань застосування податкового законодавства.

Учасникам заходу надали друковану продукцію щодо переваг використання ПРРО від ДПС та інші корисні інформаційні матеріали.

Головне управління ДПС у Полтавській області