Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ще один вагомий крок до співпраці – чергова робоча зустріч податківців Полтавщини з представниками бізнес-спільноти за участі депутатів

опубліковано 05 березня 2024 о 17:17

Вкотре в Головному управлінні ДПС у Полтавській області під головуванням очільниці податкової служби Полтавщини Алли Рябкової та за участі народного депутата України члена Комітету Верховної Ради України з питань, фінансів, податкової та митної політики Олексія Устенка, депутата Полтавської міської ради Антона Ярмолюка, керівника громадської спілки «Агрокластер Грант» Сергія Коваленка, відбулась зустріч у форматі відкритого діалогу.

У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю обговорили такі важливі аспекти: формат подальшого спілкування з бізнесом, нюанси залучення грантових програм для аграріїв з метою реалізації пілотного проєкту кластеризації, особливості оподаткування грантової допомоги, порядок заповнення податкової декларації та деякі аспекти заповнення додатка МПЗ за 2023 рік платника єдиного податку четвертої групи.

Алла Рябкова підкреслила, що наша головна мета – підтримати, навчити, зустрітись і показати на конкретному прикладі, як вести облік, подавати звітність, яким чином безповоротна фінансова допомога відрізняється від грантової. «Консолідуємо зусилля: зустрічаємось, обговорюємо проблемні питання, типові помилки. Довіра представників бізнесу для нас надважлива!» – наголосила  очільниця податкової служби області.

Керівник громадської спілки аграріїв Сергій Коваленко також відзначив такий вагомий напрям роботи, як взаємодія з головами територіальних громад, зауваживши факт підписання Меморандумів про співпрацю з двадцятьма ОТГ Полтавщини. Подякував податківцям за відкритість, готовність до відкритої комунікації та бажання навчити та підтримати.

До народного депутата Олексія Устенка присутні звернулися з пропозиціями щодо вдосконалення норм Податкового кодексу в частині оподаткування грантової допомоги відповідно до вимог сьогодення.

Під час зустрічі Антон Ярмолюк також наголосив на потужному потенціалі кластеризації та важливості проведення подібних зустрічей на постійній основі, адже дійсно складно реалізовувати такі великі проекти за відсутності підтримки.

Ефект від співпраці є багатогранним і ми готові до викликів сьогодення: запланована низка спільних заходів, зокрема, семінари, тренінги, воркшопи, «круглі столи», консультації по телефонам «гарячих ліній». 

Головне управління ДПС у Полтавській області