Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась чергова зустріч податківців Полтавщини з агровиробниками

опубліковано 07 лютого 2024 о 12:48

Полтавська область посідає лідерські позиції у виробництві сільськогосподарської продукції. В надскладних умовах воєнного стану аграрії не тільки збільшують обсяги виробництва, а також активно підтримують мужніх захисників Збройних Сил України. Саме тому, сьогодні дуже важливим напрямом роботи податківців області є відкрита комунікація з представниками агропромислового комплексу задля їх інформування й консультування щодо застосування норм податкового законодавства, щоб фермери й надалі виробляли продукцію, збирали врожай, збільшували обсяги збуту – тримали  економічний фронт держави.

Так, з метою виявлення проблемних питань в аграрному секторі, сприяння їх своєчасному вирішенню, в рамках плідної співпраці податківців області з Департаментом агропромислового розвитку Полтавської обласної військової адміністрації, відбулась ще одна виїзна робоча зустріч із керівниками фермерських господарств Лубенського району. До участі в заході також були запрошені начальник Лубенської ДПІ Олександр Коломієць, представники Полтавського обласного центру зайнятості та Лубенської районної військової адміністрації.

Поговорили про актуальні для аграріїв  питання: зупинення реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, порядок розрахунку та сплати мінімального податкового зобов’язання платниками єдиного податку четвертої групи. 

Начальник  відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб Людмила Тесля приділила особливу увагу особливостям розрахунку мінімального податкового зобов’язання для юридичних осіб, переходу сільськогосподарськими товаровиробниками   на спрощену систему оподаткування, щорічному підтвердженню статусу платника єдиного податку, заповненню розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробника. Для зручності учасників були підготовлені змістовні презентаційні матеріали. 

Одним із найважливіших питань для керівників фермерських господарств залишається зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Людмила Овчаренко на конкретних прикладах пояснила учасникам зустрічі, який перелік документів, необхідний для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію/ відмову в реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригувань в ЄРПН. Також покроково роз’яснила алгоритм дій платника у разі зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, надала кожному учаснику зустрічі змістовну та кваліфіковану відповідь на підготовлені ними запитання. 

Зокрема, звернула увагу на  тому, що в Головному управлінні ДПС у Полтавській області завжди можна отримати консультацію з питань блокування/ розблокування податкових накладних за номерами телефонів «гарячої лінії» 38(095)8325043, (0532) 50-35-26, (0532) 50-35-39 або звернувшись через комунікаційну податкову платформу poltava.ikc@tax.gov.ua

          

Головне управління ДПС у Полтавській області