Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія

опубліковано 24 березня 2023 о 13:27

23.03.2023 року в Лохвицькій  ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання та новації податкового законодавства». На запитання платників податків відповідав начальник ДПІ Володимир Головня.
Під час «гарячої лінії»  посадовець поінформував про податкові зміни щодо ведення бізнесу в умовах воєнного стану, можливості використання Електронного кабінету та інших податкових сервісів. Розповів про застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання. 
Також відповів на запитання щодо особливостей розрахунку мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) для юридичних та фізичних осіб,  формування суми сплачених податків, зборів платежів та витрат на оренду земельних ділянок, які повинні бути враховані при обчисленні МПЗ. 
Разом з тим, платники податків отримали відповіді на запитання щодо особливостей декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році, зокрема: хто зобов’язаний подати декларацію,  хто може скористатися правом на податкову знижку; як правильно задекларувати іноземні доходи, а також доходи від репетиторської діяльності, чи змінилася форма податкової декларації тощо. 
Дозвонювачі отримали фахові відповіді на всі запитання щодо заявленої тематики.

Лохвицька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області