Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 3 тисячі сертифікатів відкритих ключів видано податковою службою Полтавщини з початку року

опубліковано 28 березня 2024 о 08:02

Доступ до повного функціоналу електронних сервісів не можливий без використання електронних підписів. Податкова служба пропонує до застосування кваліфіковані сертифікати відкритих ключів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС. 

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області звертають увагу, що платники та громадяни Полтавщини, можуть отримати кваліфіковані сертифікати відкритих ключів, звернувшись до відокремлених пунктів реєстрації, які розташовані за адресами: м. Полтава, вул. Європейська, 155, поверх 1, зал № 1, кімната 1, м. Кременчук, вул. Троїцька, 76, поверх 1, кімната 102.

За січень – лютий 2024 року фахівці сектору реєстрації користувачів сформували 3 370 сертифікатів відкритих ключів, із них у відокремлених пунктах реєстрації м. Полтави – 2012 та м. Кременчука – 1358. Кваліфіковані електронні довірчі послуги отримали 805 юридичних осіб і 857 фізичних осіб. 

У зв’язку із набранням чинності Постанови КМУ № 88 від 26.01.2024 року «Про внесення змін до пункту 6 Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг», Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг ДПС з 27.02.2024 року припинив автоматичне формування нових сертифікатів відкритих ключів користувачів за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів терміном дії на один рік.

В свою чергу, пропонуємо користуватись функцією повторного дистанційного формування сертифікатів за електронним запитом (https://ca.tax.gov.ua/manage-certificates) до закінчення терміну дії власних кваліфікованих сертифікатів.

Нагадуємо, перевірити термін дії власних кваліфікованих сертифікатів можна на вебпорталі надавача в меню «Пошук сертифікатів та СВС».

 

Головне управління ДПС у Полтавській області