Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо сплати податкових зобов’язань у встановлені законодавством терміни (ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області)

опубліковано 29 червня 2022 о 08:59

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області звертається до платників податків з проханням здійснювати сплату податкових зобов’язань у встановлені законодавством терміни та повідомляє наступне.

Відповідно до змін, внесених Законом України від 12.05.2022 року №2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (далі - Закон № 2260) відновлюються податкові обов’язки для платників, у яких є можливість дотримуватись термінів сплати податків та зборів, подання звітності.

Так, відповідно до п. 69.1. підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України платники податків, які мають можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов’язків, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня набрання чинності Законом № 2260 за умови подання податкової звітності до 20 липня 2022 року, сплати податків та зборів у строк не пізніше 31 липня 2022 року.

Після спливу цих термінів та невиконання платниками свого податкового обов’язку до таких платників будуть застосовані штрафні санкції, визначені Податковим кодексом України.

Платники податків, у тому числі щодо своєї філії, представництва, відокремленого чи іншого структурного підрозділу, у яких відновилася можливість виконувати свої податкові обов’язки, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня відновлення можливості платника податків, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов’язків, передбачених Податковим кодексом України, за умови виконання ними таких податкових обов’язків щодо подання звітності, сплати податків і зборів, протягом 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей платників податків.

Також звертаємо увагу, що у разі самостійного виправлення платником податків у податкових періодах до 25 липня 2022 року, з дотриманням порядку, вимог та обмежень, визначених статтею 50 Податкового кодексу України, помилок, що призвели до заниження податкового зобов’язання у звітних (податкових) періодах, що припадають на період дії воєнного стану, такі платники звільняються від нарахування та сплати штрафних санкцій, передбачених п.50.1 статті 50 Податкового кодексу України, та пені.

Повідомляємо, що порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків та перелік документів на підтвердження затверджується Міністерством фінансів України.

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 593030, 594505