Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пирятинська ДПІ: фінансовий тил

опубліковано 27 березня 2023 о 13:04

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.
За період з 20 березня по 24 березня до Пирятинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області для отримання адміністративних послуг та консультацій з питань податкового законодавства  звернулося 550  платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян Пирятинської територіальної громади та з інших територій України: послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки були надані 69 фізичним особам.  Видано 30 довідок/відомості про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.
Також, протягом тижня фахівці Центру обслуговування платників Пирятинської  ДПІ опрацьовано 7 заяв  платників  єдиного податку на перереєстрацію та внесення змін, з них 1 по Нижньосірогозькому району Херсонської області. Надано 7 витягів з реєстру платників  єдиного податку. Зареєстровано 1 реєстратора розрахункових операцій.  
Видано 2 витяги платника податку на додану вартість. Скасовано 1 платнику реєстратор розрахункових операцій .
Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. За минулий тиждень було опрацьовано 10 відомостей, з них 3 по Нижньосірогозькому району Херсонської області. 
Щоденно  проводиться робота з видачі довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймання вхідної кореспонденції,   взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погоджування довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, видача довідок про підтвердження статусу податкового резидента.
Поряд з наданням адміністративних послуг, яке  є і залишається пріоритетним напрямком в роботі Пирятинської  ДПІ,  в ЦОП  платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, окремих питань щодо кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та користування електронними сервісами ДПС, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях. Працівниками ДПІ за тиждень було залучено 12 платників податків до подачі звітності в електронному вигляді, в тому числі 4 фізичних осіб-підприємців та 8 громадян.
До послуг платників - комп’ютерна техніка, яка підключена до мережі Інтернет і дає змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Пирятинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області